ajax loader container

 » Drept penal » Abandonul de familie

DOMENII DE ACTIVITATE

DREPT PENAL

DREPTUL FAMILIEI

DREPTUL MUNCII

DREPT CIVIL

PLANGERI CEDO

DOBANDIREA CETATENIEI ROMANE

DREPTUL PROPRIETATII INTELECTUALE

DREPT COMERCIAL

Abandonul de familie

Abandonul de familie este o infractiune prevazuta in art. 305 din Codul Penal. Multi o comit cu usurinta, fie din nestiinta, fie cu vadita rea-intentie. Abandonul de familie, ca infractiune, consta in:

Abandonul de familie

 • parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l (pe cel pe care are obligatia sa il intretina) la suferinte fizice sau morale;
 • neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazuta de lege;
 • neplata cu rea-credinta, timp de 2 luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca.

Familia are un rol important in societate si tocmai de aceea, in toate legislatiile din tarile lumii contemporane, aceasta este ocrotita prin diverse norme morale sau juridice. In Romania se acorda o atentie deosebita ocrotirii familiei si relatiilor sociale ce se stabilesc intre membrii acesteia, p-e de o parte si intre acestia si intitutiile existente in stat pe de alta parte. Faptele care formeaza cadrul infractiunilor contra familiei sunt printre altele abandonul de familie relele tratamente aplicate minorului si nerespecatarea masurilor privind incredintarea minorului.

Specialistii nostri in domeniul dreptului penal va stau la dispozitie cu urmatoarele servicii:

 • daca ati fost victima unei astfel de infractiuni, avocatii nostri va pot redacta si depune plangere penala la Politie sau la Parchet.
 • asistarea si reprezentarea dvs in fata organelor de urmarire penala ( politie si parchet) si in fata instantelor de judecata pentru orice infractiune savarsita de dvs sau care a fost savarsita impotriva dvs.
 • plangeri impotriva masurilor si actelor de urmarire penala si sustinerea acestor plangeri in fata instantelor de judecata, in masura in care va simtiti nedreptatit de solutia data de procuror in faza de urmarire penala.
 • daca prin astfel de infractiuni ati suferit si prejudicii morale, specialistii nostri va pot ajuta sa obtineti daune morale, fie prin introducerea unei actiuni civile in procesul penal, fie prin fornularea unei actiuni civile separate.
 • in situatia in care au fost epuizate toate caile de atac in Romania, iar dvs considerati ca in proces v-au fost incalcate drepturile, va putem ajuta sa va adresati Curtii Europene a Drepturilor Omului pentru a va sustine cauza. Dupa ce veti castiga procesul in fata CEDO, specialistii nostri va pot redacta cereri de revizuire a hotararii pronuntate in Romania si va pot asista sau reprezenta in fata instantelor penale romane.
 • avocatii nostri specializati pot intocmi cereri de liberare provizorie sub control judiciar sau pe cautiune in situatia in care ati savarsit o astfel de infractiune si ati fost arestat preventiv.

CELE MAI VIZUALIZATE

 • Iesire din indiviziune

  Indiviziunea reprezinta acea comunitate de bunuri care are ca obiect un patrimoniu (o universalitate ...

 • Plangeri CEDO

  n principiu se poate adresa CEDO oricine are o problema care raspunde criteriilor de eligibilitate e ...

 • Litigii de munca

  Daca aveti litigii de munca cu angajatorul sau fostul angajator. Avocatii nostri specializati va pot ...

 • Tagada paternitatii

  Tagada paternităţii înseamnă negarea acesteia ( a paternităţii) pe cale judecătorească, urmărindu-se ...

 • Actiune in evacuare

  Evacuarea constituie o masura de aparare a dreptului de folosinta asupra cladirilor.

  In cazul in ca ...