ajax loader container

 » Drept penal » Infractiuni de fals

DOMENII DE ACTIVITATE

DREPT PENAL

DREPTUL FAMILIEI

DREPTUL MUNCII

DREPT CIVIL

PLANGERI CEDO

DOBANDIREA CETATENIEI ROMANE

DREPTUL PROPRIETATII INTELECTUALE

DREPT COMERCIAL

Infractiuni de fals

Infractiunile de fals reprezinta acele fapte prevăzute de Codul penal, săvârşite cu vinovătie şi care sunt de natură să aducă atingere încrederii publice acordate anumitor lucruri, semne sau înscrisuri cărora li se atribuie, din punct de vedere juridic, însuşirea de a exprima adevărul.

Infractiuni de fals

Faptele prin care se denatureaza adevarul sunt incriminate numai daca aduc o grava atingere adevarului si increderii care trebuie sa determine formarea si desfasurarea relatiilor dintre oameni.In cazul infractiunilor de fals alterarea adevarului se obtine prin activitatea infractionala a unei sau unor persoane, in raport insa cu rezultatul acestei activitati, adica cu inselarea increderii, acesta se realizeaza prin produsul activitatii infractionale si independent de persoana sau persoanele care au efectuat acea activitate.

Fac parte din aceasta categorie de infractiuni: falsificarea de monede, timbre sau alte valori, falsificarea de valori straine, detinerea de instrumente in vederea falsificarii de valori, falsificarea instrumentelor de autentificare sau marcare,falsul in inscrisuri, falsul intelectual, falsul in inscrisuri sub semnatura privata, uzul de fals, falsul in declaratii, falsul privind identitatea

Specialistii nostri in domeniul dreptului penal va stau la dispozitie cu urmatoarele servicii:

 • daca ati fost victima unei astfel de infractiuni, avocatii nostri va pot redacta si depune plangere penala la Politie sau la Parchet.
 • asistarea si reprezentarea dvs in fata organelor de urmarire penala ( politie si parchet) si in fata instantelor de judecata pentru orice infractiune savarsita de dvs sau care a fost savarsita impotriva dvs.
 • plangeri impotriva masurilor si actelor de urmarire penala si sustinerea acestor plangeri in fata instantelor de judecata, in masura in care va simtiti nedreptatit de solutia data de procuror in faza de urmarire penala.
 • daca prin astfel de infractiuni ati suferit si prejudicii morale, specialistii nostri va pot ajuta sa obtineti daune morale, fie prin introducerea unei actiuni civile in procesul penal, fie prin fornularea unei actiuni civile separate.
 • in situatia in care au fost epuizate toate caile de atac in Romania, iar dvs considerati ca in proces v-au fost incalcate drepturile, va putem ajuta sa va adresati Curtii Europene a Drepturilor Omului pentru a va sustine cauza. Dupa ce veti castiga procesul in fata CEDO, specialistii nostri va pot redacta cereri de revizuire a hotararii pronuntate in Romania si va pot asista sau reprezenta in fata instantelor penale romane.
 • avocatii nostri specializati pot intocmi cereri de liberare provizorie sub control judiciar sau pe cautiune in situatia in care ati savarsit o astfel de infractiune si ati fost arestat preventiv.

CELE MAI VIZUALIZATE

 • Iesire din indiviziune

  Indiviziunea reprezinta acea comunitate de bunuri care are ca obiect un patrimoniu (o universalitate ...

 • Plangeri CEDO

  n principiu se poate adresa CEDO oricine are o problema care raspunde criteriilor de eligibilitate e ...

 • Litigii de munca

  Daca aveti litigii de munca cu angajatorul sau fostul angajator. Avocatii nostri specializati va pot ...

 • Tagada paternitatii

  Tagada paternităţii înseamnă negarea acesteia ( a paternităţii) pe cale judecătorească, urmărindu-se ...

 • Actiune in evacuare

  Evacuarea constituie o masura de aparare a dreptului de folosinta asupra cladirilor.

  In cazul in ca ...