ajax loader container

 » Dreptul familiei » Reincredintare minor

DOMENII DE ACTIVITATE

DREPT PENAL

DREPTUL FAMILIEI

DREPTUL MUNCII

DREPT CIVIL

PLANGERI CEDO

DOBANDIREA CETATENIEI ROMANE

DREPTUL PROPRIETATII INTELECTUALE

DREPT COMERCIAL

Reincredintare minor

Reincredintarea copilului minor spre crestere si educare poate fi solicitata printr-o cerere distincta de catre oricare din parinti sau chiar de catre copil, daca acesta a implinit varsta de 14 ani. Instanta va incuviinta aceasta cerere numai atunci cand interesele copilului o cer.

Minorul are dreptul la o pensie de intretinere, are dreptul sa dezvolte relatii personale cu ambii parinti, precum si faptul ca folosirea acestuia pentru santajarea morala si sentimentala a celuilalt parinte este deosebit de daunatoare cresterii si dezvoltarii copilului.

Instanta de judecata care se pronunta asupra reincredintarii copiiilor minori va avea in vedere faptul ca parintii trebuie sa contribuie deopotriva la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a acestora.

Astfel, in lipsa unei intelegeri intre parinti, instanta va stabili ca parintele caruia i-a fost reincredintat copilul  minor sa primeasca, in scopul unei bune cresteri si educari a minorilor aflati in intretinere, o pensie de intretinere sub forma unei cote procentuale din retributia lunara a celuilalt parinte.

De retinut este faptul ca, pensia de intetinere nu este o plata datorata celuilalt parinte, ci este un drept stabilit in favoarea copilului.

Echipa sfaturi-juridice va poate ajuta cu redactarea si sustinerea in fata instantei a cererii de reincredintare a minorului, beneficiind totodata de sfaturi profesioniste astfel incat sa obtineti o hotarare favorabile intereselor dvs.

 

 

CELE MAI VIZUALIZATE

 • Iesire din indiviziune

  Indiviziunea reprezinta acea comunitate de bunuri care are ca obiect un patrimoniu (o universalitate ...

 • Plangeri CEDO

  n principiu se poate adresa CEDO oricine are o problema care raspunde criteriilor de eligibilitate e ...

 • Litigii de munca

  Daca aveti litigii de munca cu angajatorul sau fostul angajator. Avocatii nostri specializati va pot ...

 • Tagada paternitatii

  Tagada paternităţii înseamnă negarea acesteia ( a paternităţii) pe cale judecătorească, urmărindu-se ...

 • Actiune in evacuare

  Evacuarea constituie o masura de aparare a dreptului de folosinta asupra cladirilor.

  In cazul in ca ...