ajax loader container

 » Dreptul proprietatii intelectuale

DOMENII DE ACTIVITATE

DREPT PENAL

DREPTUL FAMILIEI

DREPTUL MUNCII

DREPT CIVIL

PLANGERI CEDO

DOBANDIREA CETATENIEI ROMANE

DREPTUL PROPRIETATII INTELECTUALE

DREPT COMERCIAL

Dreptul Proprietatii Intelectuale

Proprietatea intelectuală e o formă de titlu legal care permite posesorului să controleze utilizarea anumitor intangibile, cum ar fi idei sau expresii.
Formele comune de proprietate intelectuală includ :

 • brevet de invenţie
 • drept de autor
 • mărcile inregistrate
 • secretul industrial

Dreptul de autor protejează forma unei lucrări expresive originale (literare, artistice sau tehnice).
Brevetul de inventie este un un document prin care se acordă un set de drepturi exclusive de către o tara  unui inventator sau unui împuternicit ales de inventator pentru o perioadă fixă de timp în schimbul divulgării invenţiei. Aceste drepturi pot fi cedate, închiriate ( licentiate), uneori chiar folosie ca garantie, similar unei proprietăţi reale. Aceste drepturi au însă limitări specifice, cum ar fi limitări în timp. Există diferenţe substanţiale faţă de proprietatea clasică; consumul proprietăţii clasice este exclusiv - dacă cineva mănîncă un măr, nimeni altcineva nu-l mai poate mînca. În cazul intangibilelor acest lucru nu se întîmplă - o carte poate fi multiplicată în oricîte exemplare fără să afecteze vreun cititor.  Drepturile de propietate intelectuală sînt acordate de stat în scopul încurajării creeări de asemenea intangibile. Aceste drepturi dau proprietarului dreptul de a acţiona în justiţie pe cei care le încalcă.
Marca inregistrata protejează modul de identificare a unui producător sau a altei surse de reputaţie. Marca comunitara reprezinta o marca de bunuri sau servicii care este inregistrata la nivelul intregii Uniunii Europene. Spre deosebire de sistemul national de protectie, sistemul comunitar este un sistem de inregistrare unitar, iar o singura inregistrare asigura protectie in toate statele membre ale Uniunii Europene. Asemanator marcii inregistrate la nivelul national, o marca comunitara este un semn susceptibil de reprezentare grafica constand in cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forma produsului sau a ambalajului sau combinatii de culori, precum si orice combinatie a acestor semne servind la deosebirea produselor sau a serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele apartinand altor persoane.

Avocati nostri specializati va stau la dispozitie prin:

 • redactarea documentelor necesare pentru obtinerea unui brevet de invetie si depunerea acestor documente la organele de stat competente,
 • efectuarea unei cercetari documentare de anterioritate
 • demararea procedurii de inregistrare a unei marci
 • efectuarea demersurilor pentru inregistrarea unui desen sau model industrial
 • formularea si sustinerea unor actiuni in justitie in cazul in care unul din drepturile apartinand proprietatii intelectuale v-au fost incalcate

CELE MAI VIZUALIZATE

 • Iesire din indiviziune

  Indiviziunea reprezinta acea comunitate de bunuri care are ca obiect un patrimoniu (o universalitate ...

 • Plangeri CEDO

  n principiu se poate adresa CEDO oricine are o problema care raspunde criteriilor de eligibilitate e ...

 • Litigii de munca

  Daca aveti litigii de munca cu angajatorul sau fostul angajator. Avocatii nostri specializati va pot ...

 • Tagada paternitatii

  Tagada paternităţii înseamnă negarea acesteia ( a paternităţii) pe cale judecătorească, urmărindu-se ...

 • Actiune in evacuare

  Evacuarea constituie o masura de aparare a dreptului de folosinta asupra cladirilor.

  In cazul in ca ...