ajax loader container

 » Noutati » Combaterea pirateriei software

DOMENII DE ACTIVITATE

DREPT PENAL

DREPTUL FAMILIEI

DREPTUL MUNCII

DREPT CIVIL

PLANGERI CEDO

DOBANDIREA CETATENIEI ROMANE

DREPTUL PROPRIETATII INTELECTUALE

DREPT COMERCIAL

Combaterea pirateriei software

În economiile care se dezvoltă rapid datorită Internetului, dezvoltării de software și invențiilor high-tech, membrii guvernului s-au străduit să faciliteze creșterea industriei.

Membrii ai guvernelor naționale și ai unor organizații internaționale, aflați în poziții ierarhice diferite, sunt angajați în eforturile de a proteja drepturile proprietății intelectuale, în lupta contra pirateriei și susțin că respectă legile de autor în cadrul propriilor organizații.

În SUA, rolul guvernului de a asigura legalitatea produselor software a prins formă în ultima decadă printr-un număr de legi referitoare la copyright, ordine ale executivului și forțe de ordine formate pentru a combate activitatea crescută de contrafacere în întreaga lume.

Tratate internaționale                                                            

Protecția eficientă a drepturilor de proprietate intelectuală este esențială pentru dezvoltarea continuă a comerțului electronic internaționa și a noilor economii. Internetul oferă o mulțime de oportunități pentru dezvoltatorii de produse, servicii și tehnologii de creație în vederea partajarii pe tot globul. Totuși, creatorii de proprietate intelectuală din întreaga lume au nevoie de asigurarări că produsele minții lor sunt protejate adecvat.

Mai sunt multe de făcut pentru protejarea deplină a copyright-ului de soft; totuși, această protecție continuă să fie întărită.

WIPO - World Intellectual Property Organization

WIPO este o organizație specializată din Statele Unite însărcinată cu promovarea protecției proprietății intelectuale în întreaga lume și administrarea câtorva tratate de proprietate intelectuală. În prezent WIPO are 170 de membri.

O parte importantă și permanentă a activităților WIPO în promovarea protecției proprietății intelectuale este dezvoltarea și aplicarea normelor și standardelor internaționale. Organizația administrează în prezent tratate care stabilesc drepturi recunoscute pe plan internațional și standarde comune pentru protejarea lor. Astfel, statele care le semnează sunt de acord să aplice standardele pe propriile teritorii.

Două tratate referitoare la proprietatea intelectuală așteaptă în prezent ratificarea de către statele membre. Așa cum am menționat mai sus, ele au fost ratificate în Statele Unite. Acestea sunt World Copyright Treaty (WCT) și WIPO Performances and Phonograms Treaty (WPPT). WIPO funcționează în asociație cu World Trade Organization (WTO) pentru a proteja drepturile de proprietate intelectuală.

Acordul TRIPS

Acordul Trade-Related Aspects of Intellectual Property Rights (TRIPS) este un acord între toți membrii WTO de a cere protecție și aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală. Acordul TRIPS, intrat în vigoare la 1 ian. 1995, este cel mai complex acord multilateral asupra proprietății intelectuale. Acordul acoperă zone ale proprietății intelectuale cum sunt drepturile de autor și cele conexe (de exemplu, drepturile de producător, ale caselor de discuri și companiilor de difuzare radio și televiziune).

Țările membre WTO continuă implementarea completă a acordului TRIPS deși aceste țări trebuie să ia în considerație noile clauze care vor adapta TRIPS mai bine la economia digitală. Microsoft sprijină încorporarea tratatului WIPO copyright și a WIPO Performances and Phonograms Treaty în TRIPS.

Sursa: www. microsoft.com

CELE MAI VIZUALIZATE

 • Iesire din indiviziune

  Indiviziunea reprezinta acea comunitate de bunuri care are ca obiect un patrimoniu (o universalitate ...

 • Plangeri CEDO

  n principiu se poate adresa CEDO oricine are o problema care raspunde criteriilor de eligibilitate e ...

 • Litigii de munca

  Daca aveti litigii de munca cu angajatorul sau fostul angajator. Avocatii nostri specializati va pot ...

 • Tagada paternitatii

  Tagada paternităţii înseamnă negarea acesteia ( a paternităţii) pe cale judecătorească, urmărindu-se ...

 • Actiune in evacuare

  Evacuarea constituie o masura de aparare a dreptului de folosinta asupra cladirilor.

  In cazul in ca ...